Rólunk

Az ELKO Kft. 1991-ben kezdett el új típusú légfegyverlövedékekkel kísérletezni. A cél olyan lövedék kifejlesztése volt, amely nagyobb hatékonyságot, és átütő erőt biztosít használójának. Fontos volt a környezet védelme is, ezért mérgező anyagot - ólmot - nem tartalmaztak a lövedékek.

Eleinte gumi szoknyával, és esztergált réz maggal, kézi összeszereléssel történt a gyártás. Ezek az újfajta lövedékek 1994-ben szabadalmi védettség alá kerültek. Folyamatos fejlődés indult meg, kezdetben egy típus volt, de később más típusú lövedékek is kifejlesztésre kerültek, a gumi szoknyát felváltotta a műanyag, a réz hegyet pedig a cink hegy. Ezzel jelentősen felgyorsult a gyártás, és a minőség is sokat javult. Később a termelés  teljesen automatizált lett, speciálisan erre a célra fejlesztett automaták szerelik össze az alkatrészeket, és bizonyos típusoknál a kalibrálást is elvégzik.

Nagy hangsúlyt fektetünk a lövedékek pontosságának javítására, ezen a téren a legjelentősebb a fejlesztések eredménye, amit a minőség folyamatos ellenőrzésével, és új, precízebb szerszámok alkalmazásával érünk el. Az ELKO Kft. kizárólagosan szállítja az amerikai Crosman cégnek az ólommentes lövedékeket.

A  Predator és JSB cégekkel közösen az ELKO Kft. kifejlesztette a nagyon népszerű Predator és Metalmag lövedék családot is. Ezekhez a lövedékekhez az ólom testet a JSB szállítja Magyarországra, itt van hozzá legyártva a műanyag vagy fém hegy, és itt történik az automatizált összeszerelés is. Jelenleg 4.5, 5.0, 5.5, és 6.35 mm-ben vannak gyártásban lövedékek, de hamarosan lesz 7,62 és 9.0 mm-es lövedék is a kínálatban, elsősorban az amerikai piac igényei szerint. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Hírlevelünkkel Ön célba talál! Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

Jelenleg 0 db termék van a kosárban!