Rólunk / Pályázataink

Az ELKO Kft. 1991-ben kezdett el új típusú légfegyverlövedékekkel kísérletezni. A cél olyan lövedék kifejlesztése volt, amely nagyobb hatékonyságot, és átütő erőt biztosít használójának. Fontos volt a környezet védelme is, ezért mérgező anyagot - ólmot - nem tartalmaztak a lövedékek.

Eleinte gumi szoknyával, és esztergált réz maggal, kézi összeszereléssel történt a gyártás. Ezek az újfajta lövedékek 1994-ben szabadalmi védettség alá kerültek. Folyamatos fejlődés indult meg, kezdetben egy típus volt, de később más típusú lövedékek is kifejlesztésre kerültek, a gumi szoknyát felváltotta a műanyag, a réz hegyet pedig a cink hegy. Ezzel jelentősen felgyorsult a gyártás, és a minőség is sokat javult. Később a termelés  teljesen automatizált lett, speciálisan erre a célra fejlesztett automaták szerelik össze az alkatrészeket, és bizonyos típusoknál a kalibrálást is elvégzik.

Nagy hangsúlyt fektetünk a lövedékek pontosságának javítására, ezen a téren a legjelentősebb a fejlesztések eredménye, amit a minőség folyamatos ellenőrzésével, és új, precízebb szerszámok alkalmazásával érünk el. Az ELKO Kft. kizárólagosan szállítja az amerikai Crosman cégnek az ólommentes lövedékeket.

A  Predator és JSB cégekkel közösen az ELKO Kft. kifejlesztette a nagyon népszerű Predator és Metalmag lövedék családot is. Ezekhez a lövedékekhez az ólom testet a JSB szállítja Magyarországra, itt van hozzá legyártva a műanyag vagy fém hegy, és itt történik az automatizált összeszerelés is. Jelenleg 4.5, 5.0, 5.5, és 6.35 mm-ben vannak gyártásban lövedékek, de hamarosan lesz 7,62 és 9.0 mm-es lövedék is a kínálatban, elsősorban az amerikai piac igényei szerint. 

 

Pályázataink:

 

Technológiai innováció megvalósítása az ELKO Kft-nél

 

A kedvezményezett neve: ELKO Kft

A projekt címe: Technológiai innováció megvalósítása az ELKO Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 12 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében 2 db lövedék összeszerelő automatát szereztünk be, amely alkalmas 7.62 mm és 9.0 mm nagyságú lövedékek előállítására. A két berendezéssel lehetőségünk nyílt 7.62 mm és 9.0 mm nagyságú lövedékek automatizált gyártására. Ezen lövedékfajtáknak nagy a felvevőpiaca. A lövedék összeszerelő berendezések legfőbb műszaki paraméterei: A gépek forgótárcsás szerelő egységgel rendelkeznek, amely automatizáltan működik. A gyártás során 12 db szerelőfészek segíti a termelési folyamatokat. A lövedék alkatrészek szerelőpozícióba juttatását szabályozható rezgőadagolók végzik. A szerelés kizárólag a dedikált pozícióban zajlik, amely elvégzése után a késztermék a megfelelő tároló edénybe kerül.

A lövedék összeszerelő automaták által olyan lövedékek gyártására lettünk képesek, amelyek nagyobb méretpontossággal jobb műszaki paraméterekkel rendelkeznek: pontos, nem szélérzékeny, expanzív. Ezen túlmenően új termékekkel tudtunk a piacon megjelenni. Az új berendezések megvásárlásával és üzembehelyezésével egyrészt a gyártási darabszámok jelentős növekedését értük el, másrészt új típusú lövedék gyártását is bevezettük.

A projekt befejezési dátuma:  2019. július 05.

Pályázati azonosítószám: GINOP-2.1.8-17-2018-03285

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Hírlevelünkkel Ön célba talál! Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

Jelenleg 0 db termék van a kosárban!